Στο φεστιβάλ Beyond the Gates που διεξήχθη στις αρχές Αυγούστου στο Μπέργκεν της Νορβηγίας, οι τυχεροί που βρέθηκαν εκεί απόλαυσαν μία συναυλία με τους Blood Fire Death. Δεν πρόκειται βέβαια για ένα ακόμη συγκρότημα αλλά για μία all-star μπάντα από πρώην μέλη των Bathory μαζί με σημερινά και παλαιότερα μέλη από άλλα συγκροτήματα με αφορμή την 20η επέτειο του θανάτου του ανθρώπου δηλαδή, που βρισκόταν πίσω από τους Bathory. Άλλωστε ο τίτλος «A Tribute to Quorthon and the Music of Bathory» τα έλεγε όλα:

Σύμφωνα με τους διοργανωτές «το 2024 σηματοδοτεί 20 χρόνια από τον θάνατο του Thomas “Quorthon” Forsberg. Ο Quorthon θεωρείται ευρέως ως ένας από τους πιο σημαντικούς μουσικούς και συνθέτες στον κόσμο του extreme metal. Είναι ασφαλές να πούμε ότι το Black Metal όπως το ξέρουμε σήμερα δεν θα ήταν ποτέ το ίδιο χωρίς τη μουσική των Bathory. Το σήμα κατατεθέν riffing, η παραγωγή και η όλη αισθητική είναι πανταχού παρούσα σε όλα τα συγκροτήματα που αργότερα άφησαν το στίγμα τους στο είδος.

Την τελευταία μέρα του Beyond the Gates 2024, μια τεράστια σύνθεση με μέλη και πρώην μέλη από συγκροτήματα όπως οι Aura Noir, Bathory, Darvaza, Emperor, Enslaved, Gorgoroth, Mayhem, Primordial, Satyricon, Watain και Whoredom Rife θα συγκεντρωθούν στο Grieghallen για να αποτίσουν φόρο τιμής στην κληρονομιά του Quorthon και στη μουσική των Bathory. Η συναυλία θα ολοκληρωθεί με μια εντυπωσιακή παραγωγή, που εξυψώνει τη μουσική και τις εικόνες του θρυλικού συγκροτήματος όπως δεν έχετε ξαναδεί. Μαζευτείτε, ορδές των Bathory!»

Όπως μπορείτε αν δείτε στο video το αποτέλεσμα ικανοποίησε σίγουρα τους οπαδούς της μουσικής των Bathory και της κληρονομιάς που άφησε ο Σουηδός μουσικός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *