«Επανορθωτική εργασία»… η απαγωγή 1.000.000 Γερμανίδων και των παιδιών τους στα Γκουλάγκ της ΕΣΣΔ
Ένα εκατομμύριο Γερμανίδες και Παιδιά απήχθησαν και τοποθετήθηκαν στα Σοβιετικά Κομμουνιστικά Γκουλάγκ. Αυτή η ιστορία αφορά μόνο ένα ελάχιστο ποσοστό των Γερμανών πολιτών που οδηγήθηκαν στα στρατόπεδα θανάτου από τους Σοβιετικούς. Γερμανοί πολίτες απήχθησαν επίσης και οδηγήθηκαν σε στρατόπεδα εργασίας στη Γαλλία, την Αγγλία, τις ΗΠΑ και σε πολλές άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.
Οι πολιτικοί που συγκρίνουν τα ανείπωτα δεινά των απαχθέντων γυναικών και παιδιών που οδηγήθηκαν σε στρατόπεδα θανάτου για καταναγκαστική εργασία στη Σοβιετική Ένωση με τα δεινά των αλλοδαπών σε στρατόπεδα εργασίας στη Γερμανία έχουν λανθασμένη ερμηνεία της ιστορίας. Όποιος από την ελίτ της BRD [Γερμανία] είναι τόσο κυνικός ώστε να συνδέει τη φρικτή μοίρα των Γερμανών θυμάτων και επιζώντων των ανατολικών κομμουνιστικών στρατοπέδων θανάτου με τα δυτικά δημοκρατικά στρατόπεδα εργασίας θα πρέπει να περιφρονείται για πάντα και να οδηγείται αμέσως ενώπιον του δικαστηρίου, μετά την επαναφορά ενός νόμιμου γερμανικού κράτους!
Στη διάσκεψη της Γιάλτας τον Φεβρουάριο του 1945, οι νικητές Σύμμαχοι συμφώνησαν στα πιο σκληρά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στα εγκλήματά τους εναντίον του γερμανικού λαού. Για αυτά τα εγκλήματα, που διαπράχθηκαν από τους δημοκράτες, τους ηγέτες του “πολιτισμένου” κόσμου, ενανίον της δημοκρατίας και της ανθρωπότητας, οι ίδιοι οι νικητές θα έπρεπε να είχαν κρεμαστεί, σύμφωνα με τις ποινές που επιβλήθηκαν στη δίκη της Νυρεμβέργης. Οι δράστες, ωστόσο, κρέμασαν τους υπόδουλους Γερμανούς και φρόντισαν, κατά τη διάρκεια της δικαστικής επίδειξης εναντίον των ηττημένων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, να δολοφονηθούν σε στρατόπεδα θανάτου γερμανικά παιδιά και γερμανιδές γυναίκες. Οι πολιτικοί της BRD χλευάζουν τα θύματα και γιορτάζουν τις δολοφονίες ως “απελευθέρωση”.

Οι γυναίκες που φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν, ξεχάστηκαν!
Στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ο Κόκκινος Στρατός απήγαγε σχεδόν 1 εκατομμύριο Γερμανίδες και παιδιά για βαριά εργασία στη Σοβιετική Ένωση.
Σπρώχνοντάς τα με τα κοντάκια των τουφεκιών, οι Σοβιετικοί στρατιώτες οδηγούσαν τις νεαρές γυναίκες και τα παιδιά σε σιδηροδρομικά βαγόνια μεταφοράς βοοειδών. Σαράντα ή περισσότερα άτομα στριμώχνονταν στον πιο μικρό χώρο. Οι βιασμοί από τον Κόκκινο Στρατό [υπολογίζεται ότι 5.000.000 γυναίκες και παιδιά βιάστηκαν σε όλη την Ευρώπη, κυρίως μετά τον πόλεμο] μέλη πριν από την αναχώρηση από τη Γερμανία συνέβαλαν σε δια βίου τραύματα. “Μεγάλωσα με την αντίληψη ότι ένα κορίτσι πρέπει να πάει στο γάμο ως παρθένα”, λέει η Charlotte Kaufmann, 73 ετών. Όμως οι κατακτητές δεν έδειξαν έλεος. Ήταν οι Γερμανίδες και τα παιδιά που απήχθησαν υπό το σοβιετικό αστέρι για καταναγκαστική εργασία στη Ρωσία. Νεαρές Γερμανίδες από την Ανατολική Πρωσία, την Πομερανία και τη Silica- εθνοτικές Γερμανίδες από τη Sudetenland και την Πολωνία, Danube Schwaben από το ουγγρικό Banat και τη Ρουμανία- [γυναίκες από την Ουκρανία, την Κριμαία, την περιοχή του Βόλγα και τη Σιβηρία απήχθησαν και από άλλες περιοχές επιπλέον αυτών των αριθμών.]
Μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου του 1945 [μόνο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου], ο Κόκκινος Στρατός έλαβε την εντολή να οδηγήσει τους Γερμανούς πολίτες σε μαζική συγκέντρωση. Σοβιετικοί στρατιώτες απήγαγαν περισσότερους από ένα εκατομμύριο πολίτες και τους πήγαν στη Σοβιετική Ένωση. Ανάμεσά τους ήταν 864.000 [άμαχοι] γυναίκες. Τα παιδιά και μερικές χιλιάδες γυναίκες εργάτριες υποστήριξης του γερμανικού στρατού και του Ερυθρού Σταυρού συμπληρώνουν τη διαφορά.
Οι νικητές ονόμασαν το πρόγραμμά τους “καταναγκαστική εργασία επανορθωτικής εργασίας” για την ανοικοδόμηση της Σοβιετικής Ένωσης που κατεδαφίστηκε από τη γερμανική Βέρμαχτ. [Στην πραγματικότητα ήταν οι Σοβιετικοί που έκαψαν ολοσχερώς ό,τι άφηναν πίσω τους κάθε φορά που υποχωρούσαν. Οι Γερμανοί στρατιώτες τάιζαν τους πεινασμένους Ρώσους πολίτες που άφηναν πίσω τους]. Εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι είχαν παρόμοιο ζυγό στην Πολωνία, στην Τσεχοσλοβακία και στη Γιουγκοσλαβία. [Η ίδια απαγωγή έλαβε χώρα στην Ουκρανία, στην Κριμαία, στον Βόλγα, σε όλη τη Ρωσία και στη Δυτική Σιβηρία.] Κανείς δεν αναφέρει καμία από αυτές τις γυναίκες [στη Γερμανία – είναι πολιτικά μη ορθό να κατηγορεί κανείς τους Ρώσους για οτιδήποτε] όταν μιλάει δημοσίως για τις ξένες καταναγκαστικές εργάτριες. Τίποτα δεν λέγεται για την αγγαρεία τους στα δάση της Σιβηρίας, στην Tundra και την Taiga, στα ανθρακωρυχεία, στα εργοστάσια και στις κολεκτίβες. “Απλώς έχουν ξεχάσει τις θυσίες μας”, παραπονιέται η Charlotte Kaufmann.
Στην πορεία θανάτου προς τα στρατόπεδα του σοβιετικού Gulag, οι αιχμάλωτες γυναίκες και τα παιδιά λιμοκτονούσαν και η δίψα τους βασάνιζε. “Αν οι φρουροί είχαν καλή διάθεση”, θυμάται η 77χρονη Irmgard Reimann, “μια στο τόσο μας έδιναν έναν κουβά νερό. Πολλοί πέθαναν κατά τη μεταφορά”. Η τότε 21χρονη είχε πέσει στα χέρια των σοβιετικών στρατιωτών στις 14 Φεβρουαρίου 1945, οι οποίοι την πήραν αιχμάλωτη.
Όπως σε όλους τους πολέμους που ξεκινούν οι άνδρες, έτσι και μετά τον πόλεμο οι γυναίκες κουβαλούσαν ένα πικρό φορτίο. “Ήμασταν αυτές που ήταν οι πιο αθώες σε αυτόν τον τρομερό πόλεμο, αλλά έπρεπε να πληρώσουμε την ποινή για ολόκληρη την πατρίδα”, δήλωσε η Kaufmann, η οποία αιχμαλωτίστηκε όταν ήταν παιδί και μεταφέρθηκε στο Karelien.
Έτσι πλήρωσαν σχεδόν 1 εκατομμύριο γυναίκες και κορίτσια για τον χαμένο πόλεμο: “Όταν διάβασα την απόφαση για την ανάθεση της εργασίας μου το καλοκαίρι του 1948, ανέφερε ότι το 20% των αποδοχών μας θα αφαιρείται για τις πολεμικές αποζημιώσεις”, είπε η ηλικιωμένη κυρία, Resuemee Kaufmann. “Όταν ο Χίτλερ ανέβηκε στην εξουσία, ήμουν 5 ετών. Όταν ξεκίνησε ο πόλεμος δεν ήμουν ούτε 10 ετών. Στα 16 μου με πήραν στην αιχμαλωσία. Πού ήταν η προσωπική μου ενοχή;”
Ο τρόμος συνδέεται με τα ονόματα των πολλών τοποθεσιών των στρατοπέδων των ποινικών αποικιών και των στρατοπέδων εργασίας, ο οποίος είναι αισθητός ακόμη και σήμερα: Kopeske και Tscheljabinsk ανατολικά των Ουραλίων, Kemerowo στη Σιβηρία, Petrosawodsk/Karelien και χιλιάδες άλλα. Εκεί ζούσαν, εκεί λιμοκτονούσαν, εκεί ίδρωναν στη σκληρή εργασία και εκεί πέθαιναν. Νέες γυναίκες και παιδιά! Η νεότερη κάτω των 1000 γυναικών και ανήλικων κοριτσιών στη Σωφρονιστική Αποικία 517 / Padosero ήταν ένα δωδεκάχρονο κορίτσι.
“Τον Ιούλιο του 1948 μπόρεσα να “γυρίσω σπίτι μου” [Εθνικοί Γερμανοί (Ρώσοι πολίτες) που έφυγαν από τη Ρωσία για ασφάλεια και πιάστηκαν, πήραν εκτέλεση ή ποινή 10 ετών], αλλά η πατρίδα μου δεν υπήρχε πια”, είπε η Berta Sczepan. Η καταναγκαστική εργασία σήμαινε αγγαρεία. Οι γυναίκες αγωνίζονταν σε εργασίες καθαρισμού ξύλων, στην οδοποιία και σε πριονιστήρια. Στο Onegasea κατασκεύαζαν σιδηροδρομικές γραμμές, πάγωσαν μέχρι θανάτου κατασκευάζοντας ένα κανάλι στην Αρκτική Θάλασσα στους -40 βαθμούς Κελσίου (-40 F). Ρίχνοντας μπετόν, έσκισαν τα χέρια τους και τα πνευμόνια τους πονούσαν στα αποστακτήρια ασβέστη. Στη λεκάνη του Donez και κοντά στα Ουράλια αναγκάστηκαν να μπουν στα ανθρακωρυχεία. Υπήρχαν επίσης προορισμοί εργασίας, στους οποίους οι κρατούμενοι έπρεπε να φτάσουν με ανοιχτά φορτηγά βαγόνια. Η 73χρονη Berta Sczepan σχολιάζει: “Οι φύλακες αντάλλασσαν το μερίδιο του φαγητού μας με βότκα”. Η 77χρονη Irmgard Reimann λέει: “Πολλοί από τους φίλους μου πέθαναν στο δρόμο προς τα στρατόπεδα πίσω από το Ural. Οι Σοβιετικοί απλά πετούσαν τους νεκρούς από τα βαγόνια δίπλα στις γραμμές. “Όλα αυτά τα χρόνια στα ανθρακωρυχεία της Σιβηρίας ήμουν κάτω από τη γη οκτώ με δέκα ώρες την ημέρα και είχα πολύ λίγο να φάω”, σκέφτεται η Margot Gerhard, 72 ετών, για το πενταετές μαρτύριό της. Στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού απήγαγαν την τότε 16χρονη στα τέλη Ιανουαρίου του 1945 στην πόλη Elbing της Ανατολικής Πρωσίας. Οι Σοβιετικοί ανάγκασαν τις γυναίκες να κάνουν την πιο σκληρή υλοτομία. “Μόνο και μόνο η πεζή πορεία προς το δάσος που έπρεπε να καθαριστεί ήταν μια απίστευτη προσπάθεια για εμάς. Το απολύτως πενιχρό δελτίο τροφίμων και η ταλαιπωρία από τη δυσεντερία μας είχαν αποδυναμώσει πολύ”, σχολιάζει η 76χρονη Ursula Seiring, κοιτάζοντας πίσω. “Κάθε δεύτερος από εμάς πέθαινε από τύφο ή εξάντληση”. (Anna Schlemminger) [Το ποσοστό επιβίωσης στα στρατόπεδα εργασίας ήταν 50%.]
“Η διάρροια και οι επιδημίες ήταν το αποτέλεσμα των συνθηκών ζωής μας”. Η 80χρονη Anna Schlemminger απήχθη από στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού σε ηλικία 24 ετών το Πάσχα του 1945 από την Ανατολική Πρωσία:
“Μόνο το χειμώνα είχαμε τα κατάλληλα ρούχα, όταν έπρεπε να φτυαρίζουμε το χιόνι και να κόβουμε ξύλα”.
“Τις περισσότερες φορές, οι βασανιστές μας πλήρωναν το εισόδημα μόνο όταν είχαν όρεξη, χωρίς καμία κανονικότητα, και συχνά καθόλου- και συχνά όχι πριν από τον τρίτο χρόνο της φυλάκισης”. Η Irmgard Reimann αναφέρει περαιτέρω: “Για 4 εβδομάδες σκληρής εργασίας σε ένα ανθρακωρυχείο [έδωσαν] μόνο 200 ρούβλια [6,66 ρούβλια την ημέρα]. “Από αυτό, ωστόσο, αφαιρούσαν για τη στέγαση. Και επιπλέον, οι γυναίκες έπρεπε να πληρώνουν για το φαγητό τους με τιμές όπως 10 ρούβλια για έναν κουβά πατάτες, 4 ρούβλια για ένα φλιτζάνι γάλα, 3 ρούβλια για 1200 γραμμάρια ψωμί.


“Μια φορά ξεφορτώναμε κάρβουνα από ένα βαγόνι τη νύχτα”, θυμάται η Μάρθα Γκρούενερ, 73 ετών. “Γι’ αυτό λάβαμε 20 ρούβλια”. Εάν πληρούσαν τον απαιτούμενο κανόνα των κομμένων δέντρων στην Αρκτική Θάλασσα, λέει η Anna Schlemminger, η ίδια και οι συγκρατούμενοι της έπαιρναν 700 γραμμάρια ψωμί. Εάν δεν έπιαναν την ποσόστωση υλοτομίας, έπαιρναν μόνο 500 γραμμάρια ψωμί με σούπα ψωμί και νερό.
Οι επιζώντες δεν έχουν ξεχάσει ποτέ την εμπειρία τους. “Το πρωί λαμβάναμε 125 γραμμάρια ψωμί και τσάι και το βράδυ νεροσούπα. Μετά από αυτό ελέγξαμε ο ένας το κεφάλι του άλλου για ψείρες. Οι κοριοί μας ενοχλούσαν όλους πολύ. Κάθε βράδυ έπρεπε να κάνουμε ουρά για να μας μετρήσουν. Με το υψηλό ποσοστό θανάτων 30 έως 40 την ημέρα από τους περίπου 3.000 κρατούμενους, οι αριθμοί δεν ταίριαζαν ποτέ πραγματικά”. “Κάποιοι που ήταν εντελώς απελπισμένοι αυτοκτόνησαν- μερικές από τις γυναίκες πνίγηκαν ακόμη και στην τουαλέτα. Στεγαζόμασταν σε χωμάτινες τρύπες κάτω από φρικτές συνθήκες υγιεινής ή σε καλύβες πίσω από ηλεκτρικούς φράχτες με φρουρούς έτοιμους να μας πυροβολήσουν”.
Στα τέλη του 1950, περίπου 300.000 καταναγκαστικοί εργάτες επέστρεψαν μέσω της Φρανκφούρτης στον Oder στα Ανατολικά και της Κάτω Σαξονίας Friedland στα Δυτικά. Εκατοντάδες χιλιάδες πέθαναν ή εξαφανίστηκαν. Κανείς δεν έχει ακριβείς αριθμούς. [Αυτό ήταν μόνο ένα κλάσμα των Γερμανών πολιτικών αιχμαλώτων. Εκατομμύρια επιπλέον Γερμανοί πολίτες πήγαν στα στρατόπεδα, αν δεν εκτελέστηκαν αμέσως επειδή ήταν επιτυχημένοι αγρότες. Η σοβιετική εβραϊκή κυβέρνηση κυνηγούσε πρωτίστως τους εθνοτικούς Γερμανούς στη Ρωσία, οι οποίοι κρατούνταν σε στρατόπεδα μέχρι το 1955 ή ακόμη και το 1965, ανάλογα με το αν τους επιβλήθηκαν άλλα 10 χρόνια για έναν επιπλέον φανταστικό λόγο. Τα δεινά των εθνοτικών Γερμανών στη Ρωσία είναι το πιο κρυφό μέρος του εγκλήματος, καθώς η κυβέρνηση της Οδησσού της Ουκρανίας που διέπραξε αυτά τα εγκλήματα ήταν πλήρως εβραϊκή. Επίσης, τους αποκαλούν “Ουκρανούς” για να κρύψουν ότι επρόκειτο για ένα έγκλημα κατά των Γερμανών]. Αποζημίωση από την πατρίδα; “Ανταπόδοση για τους αιχμαλώτους πολέμου”, έτσι ονομάστηκε ο νόμος για τους απαχθέντες πολίτες από την κυβέρνηση της Γερμανίας. Τον Δεκέμβριο του 1992 η Bundestag αντικατέστησε τον νόμο με τον “Νόμο για την αποζημίωση των επαναπατριζόμενων”. Ο προϋπολογισμός των 3 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων [κατά μέσο όρο 10 μάρκα ανά άτομο!!!] του κληροδοτήματος χρηματοδοτήθηκε από τα χρήματα των φόρων.
Η Olga Hahn, 74 ετών σήμερα, απήχθη όταν ήταν 18 ετών. Σύμφωνα με τον παλαιό νόμο περί αποζημίωσης αιχμαλώτων πολέμου, έλαβε 570 μάρκα για το μαρτύριό της από τον Μάρτιο του 1945 έως τον Ιούλιο του 1948. Οι τοπικές αρχές τείνουν να ερμηνεύουν το νόμο με όποιον τρόπο προτιμούν. Πλήρωσαν στην Elfriede Klimmeck για πολλά χρόνια σε στρατόπεδο εργασίας περίπου 1000 μάρκα. Άλλες γυναίκες έλαβαν 1.320 μάρκα. Η Martha Gruener έλαβε 131 μάρκα ως αποζημίωση “για να σε κρατήσει” κατά την επιστροφή της τον Νοέμβριο του 1949. Στην Eva Martensson παραδόθηκαν 300 μάρκα και μια κονσέρβα συμπυκνωμένο γάλα από το Μητρώο Πολιτών του Αμβούργου μετά από περισσότερα από τέσσερα χρόνια στα στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας.
Το να βλέπουμε παραλληλισμούς στα Γκουλάγκ του ανατολικού μπλοκ και στα στρατόπεδα εργασίας στη Γερμανία όπου δούλευαν αλλοδαποί, όπως έκανε ο Bundeskanzler Gerhard Schroeder, είναι μια λανθασμένη ερμηνεία της ιστορίας.
Οι γυναίκες που το αναφέρουν αυτό σήμερα δεν το κάνουν για να σπείρουν το μίσος, αλλά για να γεμίσουν τα κενά σημεία με τις ιστορίες πραγματικών ανθρώπων.

πηγή: Teutonicaworld
Μετάφραση Απολλόδωρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *